Vooruitgang, geen perfectie

Het enige dat bij Pilates echt telt, is vooruitgang. Perfectie is helemaal geen doel. Dat streven laten we over aan topsporters, en zelfs zij bereiken dat eigenlijk ook nooit. Het kan altijd toch weer net even iets sneller, verder of mooier. Pilates daarentegen doe je omdat je klachten hebt, zoals een verkeerde houding of een blessure. Zolang je daarin maar verbetering ziet, boek je meer dan voldoende vooruitgang.

Geen prestatiesport

In een eerder blogartikel verwees ik hier ook al naar. Het gaat er bij Pilates om dat je door de oefeningen je lichaamshouding verbetert of dat klachten zoals een stijve nek of schouders verminderen. In hoeverre dat lukt, hangt helemaal van de individuele situatie af. Soms is bijvoorbeeld volledige genezing van een sportblessure geen probleem. Maar ik heb ook klanten met een aangeboren afwijking in de wervelkolom, scoliose genaamd. Dat kun je niet volledig genezen, maar de houding verbetert wel door Pilates oefeningen.

Pilates voor iedereen

Perfectie is maar voor een select gezelschap weggelegd. Ik vind dat Pilates juist voor iedereen binnen handbereik moet zijn. Het maakt niet uit wat je nog mag en kunt vragen van je lichaam. Sterker nog, Pilates past zich juist aan jou aan! Daarom kijk ik altijd aandachtig naar hoe je de oefeningen uitvoert en hoe je lichaam reageert. Als het nodig is, varieer ik de oefeningen voor jouw situatie. Zo zorg ik dat je altijd voor 100% met de lessen mee kunt doen. En dat geldt ook in een groepsles met anderen.

Ervaar zelf de lage drempel

Zoals je ziet, doe je Pilates helemaal voor jezelf. Het enige wat telt, is dat je je beter in je lijf voelt. Daarom is mijn Pilates studio laagdrempelig. Zo bepaal je zelf welke tijd jou het beste schikt. Kijk daarvoor op het lesrooster en maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Sandra Pagano

Posted by Sandra Pagano