Pilates Studio Pitonyasa

In 2010 heeft Sandra Pagano haar Pilates Studio Pitonyasa geopend in Arnhem. De studio kenmerkt zich door zijn open en persoonlijke benadering. Pilates lessen bij Studio Pitonyasa verschillen van de lessen in een fitnesscentrum of sportschool op een aantal belangrijke punten:

  • De docent heeft een uitgebreide opleiding afgerond en blijft zich ontwikkelen door personal trainings bij collega’s en het volgen van workshops.
  • De docent is opgeleid om een lichaam te zien en te lezen. Hij of zij weet dat het lichaam zo sterk is als de zwakste schakel. Daardoor ontdekt de docent snel waar de zwakke plekken in het lichaam zijn.
  • De Pilates lessen zijn geen losse oefeningen op luide muziek. Ze vormen juist een coherent bewegingssysteem, waarbij elke oefening een specifiek doel heeft.
  • Er is geen luide muziek tijdens de Pilates les. In de studio heerst een rustgevende sfeer, zodat u alle aandacht bij de training kunt houden.
  • De groepen zijn klein om voldoende aandacht te kunnen geven aan ieder individu. Hierdoor kunt u de oefeningen doen op uw eigen persoonlijke niveau.
  • Er is speciale Pilates apparatuur aanwezig. Hiermee kunt u de Pilates training verdiepen en meer ervaring krijgen in de Pilates techniek.

Er zijn zowel groepslessen als solo- en duo-lessen. In de groepslessen traint u het lichaam op een aangename en rustige wijze. De solo- en duolessen zijn op maat gemaakte sessies en helpen bijvoorbeeld om betere resultaten in de sport zoals golf, dans, voetbal en zwemmen te bereiken. Ze kunnen ook heel goed een logisch vervolg of een aanvulling zijn op de groepslessen om de techniek te vergroten en verdiepen.

Team Pitonyasa

Pilates docent Sandra PaganoSandra Pagano heeft een uitgebreide achtergrond in de sport en heeft ervaring opgedaan in Nederland, Frankrijk (Studio Absolut Pilates) en Monaco. Sinds 2006 beoefent ze Pilates. Na haar opleiding tot Pilates instructeur bij Peak Pilates zoekt ze verdieping en vergroot ze haar kennis en ervaring. Ze doet dit door onder andere het volgen van workshops bij Pilates Rotterdam en privé-training bij Pilates Den Haag. Met haar collega docenten Pilates Ulft en Bodycontrol Pilates deelt ze haar Pilates kennis.

Door de Corona Crisis heeft Rocío Laura Olazabal haar terugkeer naar Spanje vervroegd. Pilates Pitonyasa komt alvast graag in contact met collega Pilates docenten die de studio wil  komen versterken na de Corona Crisis.