Waarom Pitonyasa geen niveaus gebruikt

Als je bij Pilates Studio Pitonyasa lessen komt volgen, vraag ik altijd of je al bekend bent met Pilates. Dat doe ik niet om je in te delen bij een bepaald niveau. Ik wil alleen weten of je het beste met een introductieles kunt beginnen, voordat je mee gaat doen met een groepsles. Voor de groepslessen hanteer ik verder geen niveaus. Met elke groepsles mag je gewoon meedoen. Ik doe dat omdat Pilates zo toegankelijk mogelijk moet zijn.

Geen prestatiesport

Door Pilates oefeningen te doen verbeter je onder andere de lichaamshouding, herstel je van blessures en verhelp je klachten zoals bijvoorbeeld een stijve nek en schouders. Het gaat er daarbij niet om hoe snel je geneest of hoe goed je een bepaalde oefening kunt uitvoeren. Het belangrijkste is dat je door Pilates aan je lichaam werkt en daardoor beter in je vel zit. Bij Pilates Studio Pitonyasa ben je daarom welkom in elke groepsles.

Persoonlijke benadering

Omdat geen enkel lichaam hetzelfde is, bestaat Pilates niet uit een reeks standaard oefeningen. Er wordt juist rekening gehouden met eventuele beperkingen door variaties en aanpassingen van de oefeningen. Op die manier kun je de bewegingen toch altijd uitvoeren. Precies daarom geven de instructeurs in mijn studio tijdens de groepslessen aan ieder persoon individueel aandacht. Groepsniveaus doen er niet toe, het gaat om jouw persoonlijke ervaring.

Pilates wanneer jij kunt

Omdat het bij lichamelijk ongemak belangrijk is om goed aan je herstel te werken, moet je zo makkelijk mogelijk toegang hebben tot de Pilates lessen. Daarom staan alle groepslessen tot je beschikking. Je hoeft niet op te letten of het niveau wel klopt, want die zijn er bij Pilates Studio Pitonyasa niet. Je kiest de dag en tijdstip die jou het beste uitkomen. En dat mag per les, zodat je nooit Pilates hoeft over te slaan omdat het niet uitkomt met je agenda.

Zelf ervaren?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf ervaren hoe je persoonlijk begeleid wordt in de groepslessen? Kijk dan eens op het lesrooster en maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Sandra Pagano

Posted by Sandra Pagano