Navigatie overslaan

Pilates Pitonyasa

Pilates in het algemeen

Pilates is een bewegingsleer met als doel het lichaam te versterken, flexibel te maken en in evenwicht te brengen. Doordat het systeem bestaat uit het uitvoeren van oefeningen dat samen gaat met een goed gedefinieerd doel voor de spieren in combinatie met geavanceerde ademhalingstechnieken heeft Pilates bewezen essentieel te zijn. Niet alleen als een training op zich maar ook als een essentiële aanvulling op de vele vormen van fysieke revalidatie en sporten, zowel voor amateurs als professionals. Pilates kan een toevoeging of een gedeeltelijke vervanging zijn van een therapeutische behandeling.

Wanneer lichaamsklachten ontstaan zijn door spierdisbalansen in het lichaam die resulteren in een verkeerde lichaamshouding kan Pilates de fysiotherapie vervangen. Natuurlijk moet dit eerst met uw arts zijn besproken. Pilates wordt ook wel aanbevolen bij mensen met beperkingen in hun bewegingen door een spierziekte, reumatische of andere aandoeningen. Pilates en zwangerschap gaan zeer goed samen.

Regelmatige beoefening van Pilates:
 • versterkt het spierstelsel, met name de kleine spieren
 • verbetert de lichaamshouding
 • vergroot de flexibiliteit
 • verlicht en voorkomt lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nek en rugpijn en andere houdingsklachten
 • verbetert de coördinatie
 • verbetert de ademhaling en de bloedsomloop
 • vergroot de longcapaciteit

Pilates in studio Pitonyasa

In 2010 is Pilates Studio Pitonyasa geopend in Arnhem. De studio kenmerkt zich door zijn open en persoonlijke benadering. Pilates lessen bij studio Pitonyasa verschillen van de lessen in een fitnesscentrum of sportschool door een aantal belangrijke kenmerken;
 • de docent heeft een uitgebreide opleiding afgerond en blijft zich ontwikkelen door personal trainings bij collega's en het volgen van workshops
 • de docent is opgeleid om een lichaam te zien en te lezen. Hij of zij weet dat het lichaam zo sterk is als de zwakste schakel is. Daardoor worden de zwakke plekken in het lichaam snel ontdekt
 • Pilates wordt niet gegeven als onsamenhangende oefeningen op luide muziek maar als een intelligent en coherent bewegingssysteem waarin elke oefening een doel heeft en dit alles met een achtergronddeuntje.
 • de groepen zijn klein om voldoende aandacht te geven aan elke persoon. Hierdoor kan iedere deelnemer de oefeningen doen op zijn of haar eigen persoonlijk niveau.
 • Speciale Pilates apparatuur is aanwezig om de Pilates training te verdiepen en meer ervaring te krijgen in de Pilates techniek.

Zowel groeps- als privé-lessen worden gegeven. In de groepslessen kan men het lichaam trainen in een aangename en rustige sfeer. De privé-lessen zijn op maat gemaakte sessies en helpen bijvoorbeeld om hogere doelen in de sport zoals golf, dans, voetbal en zwemmen te bereiken. Ze kunnen net zo goed een logisch vervolg of een aanvulling zijn op de groepslessen om de techniek te vergroten en verdiepen.

Docent Sandra Pagano

Sandra Pagano heeft een uitgebreide achtergrond in de sport en heeft ervaring opgedaan in Nederland, Frankrijk en Monaco. Sinds 2006 beoefent ze Pilates. Na haar opleiding tot Pilates instructeur door Peak Pilates zoekt ze verdieping en vergroot ze haar kennis en ervaring door het volgen van workshops en privé-training, bij collega docenten in zowel Nederland als in het buitenland.

Wij hopen u te mogen verwelkomen in een van de lessen bij Pilates Studio Pitonyasa!